خبرهای جدید درباره پرداخت معوقات و افزایش حقوق پرستاران: جزئیات و مطالبات جامعه پرستاری

به گزارش ساناخبر، در جلسه‌ای با حضور طاهر موهبتی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، و اعضای شورای عالی نظام پرستاری، مشکلات و مطالبات جامعه پرستاری مورد بررسی قرار گرفت. در این مقاله، به بررسی جزئیات جدید درباره پرداخت معوقات، افزایش حقوق، و سایر مطالبات پرستاران می‌پردازیم.


مشکلات و مطالبات پرستاران

۱. پرداخت معوقات و مطالبات

قاسم ابوطالبی، نایب رئیس اول شورای عالی نظام پرستاری، از معوقات ۶ تا ۸ ماهه پرستاران در برخی دانشگاه‌ها گلایه کرد. وی تأکید کرد که با وجود پرداخت مبالغ از سوی وزارت بهداشت، دانشگاه‌ها هنوز این مبالغ را به پرستاران پرداخت نکرده‌اند.

۲. اضافه‌کاری سلیقه‌ای

ابوطالبی به پرداخت سلیقه‌ای اضافه‌کاری پرستاران اشاره کرد و بیان داشت که سقف ۸۰ ساعت اضافه‌کاری در همه دانشگاه‌ها رعایت نمی‌شود. همچنین، محاسبه ضریب تعرفه شیفت عصر و عملکرد تعطیلی‌های مناسبتی نیز به صورت سلیقه‌ای انجام می‌شود.

۳. مالیات پلکانی

مالیات پلکانی یکی از مواردی است که باعث نارضایتی پرستاران شده است. تبعیض بین گروه‌های بالین در حذف مالیات پلکانی به این نارضایتی دامن زده است.

۴. پرداخت تشویقی برای نیروهای درگیر در جنگ

درخواست پرداخت تشویقی برای پرستارانی که در دوران جنگ و پیک جمعیتی در استان‌های میزبان فعالیت کرده‌اند، مطرح شد.


ضرورت حضور نماینده پرستاران در جلسات هیئت رئیسه دانشگاه

یوسف رحیمی، نایب رئیس دوم شورای عالی نظام پرستاری، بر ضرورت حضور مدیران پرستاری در جلسات هیئت رئیسه دانشگاه‌ها تأکید کرد. وی بیان داشت که مدیران پرستاری در اکثر دانشگاه‌ها در این جلسات حضور ندارند و این موضوع باعث می‌شود نظرات پرستاران در تصمیم‌گیری‌ها 반영 نشود.


وضعیت کارشناسان کنترل عفونت و مدیران پرستاری

رحیمی به وضعیت کارشناسان کنترل عفونت بیمارستان‌ها اشاره کرد و خواستار ارتقای آن‌ها از سطح کارشناس به سوپروایزر شد. همچنین، وی بر لزوم افزایش حوزه اختیار مدیران پرستاری بیمارستان‌ها تأکید کرد.


بن‌بست بازنشستگی پیش از موعد پرستاران

یکی از مشکلات عمده پرستاران، بازنشستگی پیش از موعد است. بسیاری از پرستاران به دلیل کمبود نیرو و فشار کاری بالا، توانایی ادامه کار ندارند، اما دانشگاه‌ها به دلیل پرداخت‌های پایان خدمت، به درخواست‌های بازنشستگی توجهی نمی‌کنند.


تقویت پانسیون‌های پرستاری

محمد تقی جهانپور، عضو شورای عالی نظام پرستاری، بر لزوم تقویت پانسیون‌های پرستاری تأکید کرد و پیشنهاد داد از منابع داخلی وزارت بهداشت برای این منظور ردیف بودجه اختصاص یابد.


عدم رعایت ضرایب تعرفه‌های پرستاری در مناطق محروم

جهانپور به عدم رعایت ضرایب تعرفه‌های پرستاری در مناطق محروم اشاره کرد و خواستار توجه بیشتر به این موضوع شد.


ایجاد بسته رفاهی برای کادر درمان

پیشنهاد ایجاد بسته‌های رفاهی برای کادر درمان، به ویژه در مناطق محروم، مطرح شد تا ماندگاری و انگیزه پرستاران افزایش یابد.


مشکلات بهیاران و فوریت‌های پزشکی

جهانپور به مشکلات بهیاران اشاره کرد و خواستار تسهیلات ویژه برای ارتقای تحصیلات آن‌ها به کاردانی یا کارشناسی فوریت‌های پزشکی شد. همچنین، لقمان شریفی، عضو شورای عالی نظام پرستاری، از عدم شمول قانون بهره‌وری برای نیروهای دیسپیج در فوریت‌های پزشکی گلایه کرد.


سهمیه استخدام پرستاران در برخی استان‌ها

شریفی به کمبود سهمیه استخدام پرستاران در استان‌هایی مانند کردستان اشاره کرد و خواستار جذب نیرو به صورت قراردادی در این استان‌ها شد.


ترمیم حقوق پرستاران

سؤال مهم جامعه پرستاری درباره ترمیم حقوق است که سال گذشته مصوب شد، اما تنها دو ماه آن پرداخت شده و هشت ماه باقیمانده هنوز پرداخت نشده است.


سلیقه‌ای بودن محاسبات در دانشگاه‌ها

جلیل آدابی، عضو شورای عالی نظام پرستاری، از سلیقه‌ای بودن محاسبات پنج‌شنبه‌ها به عنوان روز کاری در دانشگاه علوم پزشکی کردستان گلایه کرد.


جدول خلاصه مطالبات پرستاران

مطلب
جزئیات
پرداخت معوقات
۶ تا ۸ ماه معوقات در برخی دانشگاه‌ها
اضافه‌کاری سلیقه‌ای
عدم رعایت سقف ۸۰ ساعت
مالیات پلکانی
تبعیض بین گروه‌های بالین
تشویقی نیروهای درگیر در جنگ
عدم پرداخت تشویقی
حضور نماینده پرستاران
عدم حضور در هیئت رئیسه دانشگاه‌ها
بازنشستگی پیش از موعد
عدم توجه به درخواست‌ها
پانسیون‌های پرستاری
نیاز به تقویت و بودجه
سهمیه استخدام
کمبود سهمیه در برخی استان‌ها

نتیجه‌گیری

جامعه پرستاری با مشکلات متعددی از جمله پرداخت معوقات، سلیقه‌ای بودن محاسبات، کمبود نیرو و مشکلات بازنشستگی مواجه است. ضروری است که وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی با توجه جدی به این مطالبات، گام‌های مؤثری در جهت بهبود شرایط پرستاران بردارند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا